ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SRI

Το Somato (σώμα) Respiratory (αναπνοή) IntegrationTm (SRI) σχεδιάστηκε για να σας προσφέρει νέες επιλογές σχετικά με το πώς βιώνετε το σώμα σας και την προσωπική σας θεραπεία. Σας μαθαίνει τους ρυθμούς του σώματός σας και την εσωτερική σοφία μέσω της εστιασμένης προσοχής, της απαλής αναπνοής, της κίνησης και του απαλού αγγίγματος.

Το SRI παρέχει τρόπους για να δώσετε προσοχή στο σώμα σας, το δοχείο του ανθρώπινου πνεύματος και σας παρέχει ένα εργαλείο για να εστιάσετε την προσοχή σας με έναν τρόπο που στοχεύει στην θεραπεία σας και στην ενδυνάμωσή σας.

Οι ασκήσεις Somato Respiratory IntegrationTM (που βασίζονται στο βιβλίο του Donald Epstein "Τα δώδεκα στάδια της θεραπείας: Μία προσέγγιση μέσω δικτύου στο όλον (The Twelve Stages of Healing: A Network Approach to Wholeness") σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τον εγκέφαλο να επανασυνδεθεί με το σώμα και της εμπειρίας του. Στόχος του Somato Respiratory IntegrationTM είναι να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες, ασφάλεια, δύναμη, σοφία και αγάπη καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σε σχέση με την εμπειρία του σώματός σας, του παλμού, της δομής και της ενέργειάς του. Με την επανασύνδεσή σας μέσω της αναπνοής, αφής, εστιασμένης κίνησης και προσοχής μπορείτε να βιώσετε το σώμα σας πιο ολοκληρωμένα και στιγμιαία ώστε να αλλάξετε την κατάσταση της συνείδησή σας σε μία κατάσταση που στηρίζει την εμπιστοσύνη για το σώμα-μυαλό σας και την εμπειρία ζωής.

Το Somato Respiratory Integration είναι επαναστατικό στο ότι η προσέγγιση περιλαμβάνει συγκεκριμένες ασκήσεις οι οποίες συνδέουν την ενισχυμένη επίγνωση του σώματος με την αναπνοή μέσα από την χρήση των δικών σας χεριών, κατευθυνόμενων κινήσεων, εστιασμένης αναπνοής και ορισμένες καλά σχεδιασμένες δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν την εσωτερική κατάσταση, ενεργοποιείτε μηχανισμούς που διαφορετικά αναστέλλονται ή δεν είναι διαθέσιμοι. Προάγει την ικανότητα της συγκέντρωσης της προσοχής σε κινήσεις και ρυθμούς του σώματος, στην αυτοκατευθυνόμενη αναπνοή, στην επίγνωση της έντασης και σε λεκτικές δηλώσεις που αντικατοπτρίζουν την εσωτερική κατάσταση κάποιου. Οι ασκήσεις αυτές συνδέονται με αυτοδημιούργητες δυναμικές διεργασίες, οι οποίες διαχέουν την ενέργεια που αποθηκεύεται ως ένταση, ενισχύουν τη δομική ευελιξία, αυξάνουν την εμπειρία της ασφάλειας στο σώμα και επιδεικνύουν χαρακτηριστικές μετατοπίσεις στις καταστάσεις συνείδησης.

Δεν είναι σύνηθες στη σημερινή κοινωνία τα άτομα να θεωρούν τις εσωτερικές του ενδείξεις ως πρωταρχικές και να εμπιστεύονται τα σώματά τους. Δίνοντας προσοχή στις εσωτερικές ενδείξεις κάποιου ατόμου και στον σωματικό και συναισθηματικό εαυτό μέσα από την αναπνοή, την αφή και την κίνηση, εμπλέκεται ένα νέο πρότυπο που προωθείται από το Somato Respiratory Integration. Ορισμένοι παρακινούνται για να μάθουν αυτές τις δεξιότητες πρώτα σε σχέση με ένα σύμπτωμα, αρρώστια ή κρίση ώστε να βιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια εντός “του ναού” του δικού τους σώματος. Το SRI παρέχει την σύνδεση με το ενσώματο συναίσθημα, την εξυπνάδα και το πνεύμα. Για άλλους είναι η επιθυμία να χρησιμοποιήσουν το σώμα ως σημείο αναφοράς στην κατάσταση της συνείδησής τους. Με το Somato Respiratory Integration θα ανακαλύψετε πως η εσωτερική αντίληψη και εμπειρία σας του κόσμου καθορίζει ως ένα μεγάλο βαθμό το ποιοι είστε, την γενική ευεξία σας και την σύνδεση με τον εαυτό σας. Το SRI συμβάλει στην αίσθηση ανάπτυξης του όλου