ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως "υγεία" ορίζεται: «Η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».

Όλα αυτά τα συμπτώματα που δεν μας αρέσουν και μας ενοχλούν είναι τα σημάδια ("λαμπάκια" ν' ανάβουν) που στέλνει το σώμα και μας προειδοποιεί ότι αυτό που κάνουμε δεν του αρέσει. Άρα πρέπει να αρχίσουμε να αποκτούμε επαφή με το σώμα μας και να το ακούμε και να βλέπουμε όλα αυτά που ενοχλούν σαν κάτι θετικό στην πορεία της θεραπείας μας.

Φανταστείτε την θεραπεία ως …"μία περιπέτεια εξόρυξης"

Φανταστείτε ότι κάποιος σας έχει δώσει 907 κιλά βράχο. Τώρα φανταστείτε ότι ένας επιπλέον τόνος πέτρας τοποθετείται στην αυλή ή το σαλόνι σας κάθε μέρα για μία χρονική περίοδο. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα αναστατώνονταν με αυτό και θα προσπαθούσαν να απομακρύνουν τον αυξανόμενο «λόφο» από την περιουσία τους. Θα προσλαμβάνετε άτομα για να σας απαλλάξουν από αυτή την ενόχληση.

Τι θα γινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι ο βράχος ήταν στην πραγματικότητα χρυσός που περιείχε πολύτιμα διαμάντια; Θα άλλαζε η άποψή σας σχετικά με αυτό το εναπόθεμα στο σπίτι σας; Θα εξετάζατε πιο προσεκτικά το βράχο για να βρείτε τα διαμάντια; Θα ανεχόσασταν ένα ακατάστατο σπίτι και βρώμικα χέρια ή το λαιμό γεμάτο σκόνη από το βράχο; Θα δεχόσασταν την χαοτική αλλαγή στη ζωή σας που θα σας επέφερε αυτή η εξόρυξη των διαμαντιών; Θα υπήρχε η ίδια αναστάτωση εάν λαμβάνατε περισσότερα διαμάντια στην φυσική τους κατάσταση;

Εάν γνωρίζατε ότι καθημερινά γεγονότα, όπως μία έντονη διαφωνία με τον/την σύζυγο ή τον/την συνεργάτη, ο πυρετός, ένα μυϊκός σπασμός της πλάτης ή μία οικονομική ζημία, περιέχουν σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν ότι τα «πετράδια» της θεραπείας είναι εμφανή και διαθέσιμα, η σχέση σας προς αυτά τα γεγονότα θα άλλαζε. Θα παραμένατε εκεί με αυτά και θα αναζητούσατε τα διαμάντια αντί να θεραπεύατε την ενόχληση και να απομακρύνατε τους «βράχους» από την ζωή σας.

Στο κέντρο Χειροπρακτικής Πάτρας έτσι βλέπουμε την υγεία και είμαστε εκεί για την αναδιοργάνωση της υγείας και ζωής.