Πώς βλέπουμε το σώμα και την υγεία χρησιμοποιώντας την τεχνική NS/NSA.

Η τεχνική NS/NSA που εφαρμόζεται στο κέντρο Χειροπρακτικής κατατάσσεται στην κατηγορία «Tonal chiropractic».

Το «Tonal chiropractic» είναι ένας καινοτόμος κλάδος της χειροπρακτικής που ενσωματώνει τις χειροπρακτικές αρχές και τη μελέτη της κβαντικής φυσικής, η οποία δηλώνει ότι όλη η φυσική ύλη αποτελείται από μικρότερα σωματίδια. Αυτά τα μικρότερα σωματίδια (υποατομικά σωματίδια) εκπέμπουν μια δόνηση ή τόνο που μπορεί να επηρεάσει τη φυσική ύλη. Όταν εφαρμόζεται στη χειροπρακτική, αυτός ο τόνος είναι μια αντανάκλαση της ενέργειας του σώματος που είναι αποθηκευμένο στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα.

Αυτός ο νέος τρόπος σκέψης έχει ανοίξει το δρόμο για πρόοδο στην υγεία και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές και οι επαγγελματίες υγείας βλέπουν το ανθρώπινο σώμα. Η "τονική" χειροπρακτική ανάταξη (ειδικός χειρισμός) είναι απαλή, μη επεμβατική που τιμά το σώμα του ατόμου. Δεν χρησιμοποιείται στρίψιμο, τράβηγμα ή μηχανική ανάταξη της σπονδυλικής στήλης. Χρησιμοποιούνται πολύ ήπιες επαφές που στόχος του κάθε ειδικού χειρισμού είναι να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη αλλαγή μέσα στο σώμα εκείνη την στιγμή. Χρησιμοποιείται λιγότερη δύναμη για να επιτρέψει στο νευρικό σύστημα να προσαρμοστεί, να εξελιχθεί και να ξεπεράσει τυχόν τρέχοντες περιορισμούς, είτε σωματικούς, ψυχολογικούς, ή συναισθηματικούς.

Το νευρικό σύστημα είναι το κύριο σύστημα που ελέγχει το σώμα. Ελέγχει και συντονίζει κάθε κύτταρο, ιστό, όργανο και σύστημα οργάνων. Το νευρικό σύστημα είναι επίσης υπεύθυνο για τη λήψη πληροφοριών από το περιβάλλον μας, ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε, να ανταποκρινόμαστε και να εξελισσόμαστε αναλόγως.

Όλες οι σωματικές, ψυχικές, συναισθηματικές και χημικές εμπειρίες που συναντάμε καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας λαμβάνονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία από το νευρικό μας σύστημα. Όταν το νευρικό σύστημα λειτουργεί στο 100%, είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε και να ανταποκριθούμε κατάλληλα σε ό,τι ερχόμαστε αντιμέτωποι. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα 100 τρισεκατομμύρια κύτταρα που αποτελούν το σώμα μας βρίσκονται σε κατάσταση αναγέννησης, οδηγώντας σε βέλτιστη σωματική υγεία.

Από την άλλη πλευρά, όταν το νευρικό μας σύστημα υπολειτουργεί (είναι λιγότερο από το 100%) δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο στρες της ζωής. Αυτό το άγχος αποθηκεύει και κλειδώνει στο νευρικό σύστημα του σώματός μας, μειώνοντας την ικανότητά μας για αυτόιαση και βάζοντας τα κύτταρα σε κατάσταση εκφυλισμού, οδηγώντας σε βλάβες στην υγεία. Μπορεί να το αισθανόμαστε ως πόνο, ημικρανίες, άγχος, καταπίεση, ανησυχία, κακός ύπνος, κακή πέψη, έλλειψη συγκέντρωσης, κόπωση, έλλειψη κινήτρων και ούτω καθεξής. Αυτά τα συμπτώματα είναι απλώς ένα μήνυμα ότι το νευρικό μας σύστημα βρίσκεται υπό πίεση και υπολειτουργεί.

Η τονική ανάταξη έχει σχεδιαστεί για να δώσει στο νευρικό σύστημα το έναυσμα να χρησιμοποιήσει το στρες/πίεση που είναι αποθηκευμένο στο σώμα μας σαν καύσιμο/σήμα ώστε το σώμα μας να απελευθερώσει παλαιότερο άγχος και τραύματα, να αναδιοργανώσει τη δομή, την αντίληψη και την συμπεριφορά και να αναπτύξει νέες στρατηγικές για αυτεπίγνωση και αυτοθεραπεία.

Το στρες είτε είναι εμφανές είτε είναι υποσυνείδητο. Είναι μέρος της ζωής. Το πώς θα το χρησιμοποιήσετε για να στηρίξετε τον εαυτό σας σε αυτές τις στιγμές θα είναι η διαφορά στην ποιότητα ζωής σας.